Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,75 Ft
Euró
396,22 Ft
Font
468,33 Ft
Bitcoin
66,026 $

Börtönbe kerülhetnek a felüljárón autókat kövekkel dobáló fiatalok

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt ítélhetnek el hamarosan négy fiatalt, akik egy forgalmas felüljárónál rongáltak meg járműveket közlekedés közben.

...svg content...Illusztráció/Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A négy gyerek – közülük kettő 14 éves, tehát büntethető – tavaly novemberben Győr egyik forgalmas felüljárója alatt köveket gyűjtött, melyeket aztán megpróbáltak átdobni a felüljáró fölött. A felüljáró mellett, attól 5-10 méteres távolságban épületek is állnak.

A kődobálás akként valósult meg, hogy egy gyerek a hídon, egy pedig a híd alatti úton állva figyelte, mikor nem érkezik autó, mikor lehet a köveket a híd fölött átdobni – írta az ugyeszseg.hu. Soron kívül Helyszíni fotókon a Duna apadása, hajóval tüntetik el a nagyobb hordalékot

A dobálással kapcsolatban rongálódás nem történt, azonban az alkalmas volt arra, hogy a környéken tartózkodókban megbotránkozást keltsen.

Az ügyészség a feltételes ügyészi felfüggesztést tartalmazó határozatban a tanulmányi kötelezettséggel kapcsolatos magatartási szabályok mellett előírta azt is, hogy a fiatalkorú fiúk készítsenek egy-egy kétoldalas házi dolgozatot, melyben ki kell fejteniük a cselekménnyel kapcsolatos saját érzelemvilágukat, figyelmet kell szentelniük a szemtanúk által látottaknak, és részletezniük kell az eset tanulságait is.

Az eljárást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le. A felfüggesztés időtartamának eredményes eltelte esetén az ügyészség várhatóan az eljárás megszüntetéséről fog határozni.