Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,689 $

Atomfegyvert szeretne kibulizni Lukasenka az oroszoknál

Nem minden ország vezetésének való a kezébe nukleáris kapacitású fegyver, Alekszandr Lukasenka rezsimje pedig pontosan ilyen.

...svg content...Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök interjút ad a Nacionalnaja Oborona (Nemzetvédelem) címû orosz újság fõszerkesztõjének Minszkben 2021. november 9-én. MTI/AP/BelTA/Nikolai Petrov
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy orosz védelmi magazinnak adott interjújában viszont Lukasenka kijelentette, hogy szeretné, ha Fehéroroszország déli és nyugati részére is telepítenének a nukleáris kapacitással is rendelkező Iskander rakétarendszerből – idézte a The Straits Times.

Fehéroroszország és Oroszország között fergeteges a kapcsolat, éppen nemrégiben írtak alá egy olyan megállapodást, ami a két ország gazdasági integrációját tovább erősíti. Kritikus szakértők szerint ezzel újabb lépés történt afelé, hogy Belaruszt bekebelezzék az oroszok. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

Lukasenka pedig ismét európai közellenség lett Brüsszelben a lengyel-fehérorosz határon kialakult menekültválság miatt, amelyről itt írtunk részletesebben. Az unió szankciókkal sújthatja a fehéroroszokat, ami az ország diktátorának nem igazán tetszik.

A belorusz vezető az interjúban, hogy szüksége van az Iskander rendszerre, amely mintegy 500 kilométeres távolságig hagyományos vagy atomrakétát is képes kilőni. Arról nem tudni, hogy erről történtek-e már tárgyalások.

Nem véletlen az sem, hogy az ország nyugati és déli részére szeretné ezt a rendszert, ugyanis délen Ukrajnával, nyugaton pedig Lengyelországgal és Litvániával határos az ország, így pont lövőtávolságba kerülnének.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.