Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Eszméletlenül erős lesz a Galaxy S22 mobilokba szánt Samsung-chip

Az Exynos 2200 minden bizonnyal 2022 első negyedévében kerülhet bele a dél-koreai gyártó zászlóshajóiba – az előzetes tesztek alapján a vállalat legerősebb chipje lesz.

GSMArena/LetsGoDigital
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A GizChina portál jóvoltából megtudhattuk, hogy a Samsung saját fejlesztésű lapkakészletének újgenerációs változata, az Exynos 2200 processzora és grafikus vezérlője is lepipálhatja a konkurens Apple Bionic lapkáit.

A chipben található GPU arra az AMD RDNA 2 architektúrára épülhet, ami a PlayStation 5 és Xbox Series X next-gen konzolokban biztosítja 4K felbontás mellett a stabil 60 fps-t, bár az még kérdéses, hogy ezt a teljesítményt sikerül-e átemelni mobilokba is. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az Exynos 2200 csúcsteljesítménye 31-34 százalékkal erősebb lesz a 2020-ban piacra dobott Exynos 2100 viszonylatában, míg átlagteljesítményben megközelítőleg 17-20 százalékkal felülmúlhatja az elődjét.

A lapkakészlet GPU-ját egyelőre rejtélyek tömkelege övezi, így még nem mondható biztosra, hogy legyőzheti a tengerentúlon Snapdragon 898 chippel felszerelt modelleket, melyek szívében az Adreno vezérlője duruzsol.

Az AMD GPU-ja egyébként támogatja a ray tracinget, valamint gördülékenyebb játékmenettel láthatja el a készüléket, ezért kíváncsian várjuk, élesben miként funkcionálhat majd a papíron meglehetősen combosnak mutatkozó grafikus vezérlő.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.