Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Újabb országban állított üzembe üzemanyag-takarékos flottát a Wizz Air

A Wizz Air Bécsben is üzembe állította új, üzemanyag-takarékos Airbus A321neo flottáját – közölte a légitársaság csütörtökön.

Fotó: Markus Winkler/Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A közlemény szerint ezzel Bécs lett a harmadik olyan Wizz-piac, ahol a korábbi olaszországi és Abu-Dzabi technológiai beruházásokat követően teljes egészében az Airbus A320neo-családba tartozó flottára áll át a légitársaság.

A Wizz Air a jövőben kizárólag ezekkel a típusú repülőgépekkel kívánja fejleszteni a flottáját, köszönhetően például a repülőgépcsalád üzemanyag-hatékonyságának. A piacon jelenleg elérhető legfejlettebb keskenytörzsű repülőgépként ezek a modellek 43 százalékkal kevesebb zajt és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsátanak ki az előző generációkhoz képest. Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

Kiemelték, a légitársaság repülőparkjának átlagéletkora 5,1 év, ezzel a Wizz Air rendelkezik a világ egyik legfiatalabb és leghatékonyabb flottájával.

A légitársaság hosszútávú tervei között szerepel, hogy folyamatosan fejlessze flottáját a legújabb repüléstechnológiát alkalmazó gépekkel, ezzel elérve a zéró kibocsátást. 

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő diszkont légitársasága jelenleg 145 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A 2021. március 31-ével végződött pénzügyi évben 10,2 millió utas választotta a Wizz Airt.

A társaság a napokban közzétett tőzsdei jelentésében a 2022-es pénzügyi évének szeptember 30-án zárult második negyedévére 57 millió eurós pozitív üzemi eredmény mellett 2 millió eurós nettó veszteséget közölt. A társaság negyedéves bevételei 681 millió euróra nőttek az egy évvel korábbi 380 millió euróról, de elmaradtak az előző negyedévi csaknem 864 millió eurótól. A légitársaság negyedéves nettó vesztesége egy éve 134 millió euró, az előző negyedévben 553 millió euró volt.

(MTI)

18 millió euróért vásárolhatja meg Mbappé Sergio Ramos madridi házát

Egyre több információ lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a francia sztárjátékos a következő szezontól már a Real Madridot erősíti.