Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,793 $

Jelentős győzelmet aratott az Európai Unió a Google felett

A bíróság elutasította a Google keresetét, marad a 2,42 millió eurós bírság.

Fotó: Unsplash/Mitchell Lou
Európa

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Google szerdán elvesztette a 2,42 millió eurós EU-s trösztellenes döntéssel szembeni fellebbezését, ami jelentős győzelmet jelent Margrethe Vestager, az unió versenyjogi vezetője számára a három szignifikáns bírósági döntés közül az elsőben, amely megerősíti az EU törekvését a nagy technológiai vállalatok szabályozására – számolt be a Portfolio

A világ legnépszerűbb internetes keresőmotorját üzemeltető Google-el szemben Vestanger 2017-ben vetett ki szankciókat azért, mert a vállalat a saját ár-összehasonlító vásárlási szolgáltatását részesítette előnyben annak érdekében, hogy tisztességtelen előnyhöz jusson kisebb európai riválisaival szemben. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az Android mobil operációs rendszere és az AdSense hirdetési szolgáltatás miatt szintén megbüntette a Google-t az EU, a három ügyben pedig összesen 8,25 milliárd eurós uniós trösztellenes bírságot kapott.

A lap szerint a bíróság mostani döntése megerősíti Vestager kezét az Amazon, az Apple és a Facebook elleni vizsgálataiban is. 

A Törvényszék elutasítja a Google keresetét a Bizottság azon határozata ellen, amely szerint a Google visszaélt erőfölényével azáltal, hogy saját összehasonlító vásárlási szolgáltatását előnyben részesítette a konkurens összehasonlító vásárlási szolgáltatásokkal szemben” – közölte a törvényszék. 

A bíróság szerint a bizottság helyesen állapította meg, hogy a Google gyakorlata sértette a versenyt, és nem értett egyet a vállalat azon érvelésével, miszerint a kereskedői platformok jelenléte erős versenyt mutat. A törvényszék támogatta az uniós bírságot a jogsértés súlyosságára, valamint arra hivatkozva, hogy a Google nem gondatlanságból, hanem szándékosan követette el a kérdéses magatartást.

A bizottság üdvözölte a törvényszék ítéletét, a Google pedig közölte, hogy felülvizsgálja azt, hozzátéve, hogy már eleget tett a bizottság azon utasításának, hogy a riválisai számára egyenlő versenyfeltételeket biztosítson. 

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Máris elfogták a miskolci női gyilkosság gyanúsítottját

Egy nővel végzett a férfi, akit rövid időn belül elfogtak a rendőrök, súlyos büntetésre számíthat a tette után.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.