Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,71 Ft
Euró
393,62 Ft
Font
464,98 Ft
Bitcoin
58,131 $

WHO: nagyon aggódunk a latin-amerikai helyzet miatt

Az Egészségügyi Világszervezet elmondása szerint hatalmas aggodalommal tölti el őket a koronavírus-járvány villámgyors terjedése, és az esetszámok meredek emelkedése Latin-Amerikában.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet elmondása szerint hatalmas aggodalommal tölti el őket a koronavírus-járvány villámgyors terjedése és az esetszámok meredek emelkedése Latin-Amerikában.

Dr. Mike Ryan, a WHO egészségügyi vészhelyzetekért felelős szakértője ismételten jelezte, hogy a jelenleg Latin-Amerikában uralkodó járványhelyzet rendkívül aggasztó a világ többi pontjára nézve is. Az esetszámok meredek emelkedése alapján ráadásul egyelőre nem látható, hogy a helyzet deeszkalálódna a közeljövőben. Soron kívül Árpád hídi tragédia: a vétkes ámokfutó is meghalt a balesetben

A régió legsúlyosabban érintett országa Brazília jelenleg, ahol a fertőzöttek tekintetében a második legérzékenyebb érintett országgá váltak. A koronavírusos esetek száma immáron közelít a 900 000-hez, és a halálos áldozatok száma is már 44 000 körül jár.

Számos szakértő szerint azonban Brazíliában még súlyosabb lehet a helyzet, ugyanis nem rendelkeznek megfelelően hatékony tesztelési kapacitással és berendezésekkel, ebből kifolyólag a járvány tetőpontja – a pusztító állapotok ellenére – még mindig nem érkezhetett el az országban.

Mexikóban már 17 500-nál is több ember esett áldozatául a SARS-CoV-2 vírusnak a jelenleg azonosított 150 000 fertőzött közül, azonban a mexikói egészségügyi hatóságok maguk is elismerik, hogy a hivatalos adatoknál szignifikánsan magasabbak lehetnek a valódi a számok.

Chilében további 90 nappal kiterjesztették az országos katasztrófa-vészhelyzetet, mivel itt is folyamatos emelkedést mutatnak a napi esetszámok. Június 16-ig több mint 180 000 embert ért utol a COVID-19, közülük a fertőzöttek arányában relatíve kevesen, körülbelül 3300-an vesztették életüket.

Az adatok kapcsán Ryan kiemelte a hétfői sajtótájékoztatója során, hogy bár Brazíliában egyelőre a legsúlyosabb a helyzet, nem lehet csak egyként kiemelni a kontinens többi országa közül, ugyanis valamennyi latin-amerikai országában egyre nagyobb mértékben veti meg a lábát a koronavírus, és úgy tűnik, a terjedése nem áll meg.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-koronavirus-adatokkal-kapcsolatos-botrany-az-egeszsegugyi-miniszter-allasaba-kerult-chileben/

A vártnál is nagyobbat szólhat Orbán Viktor mesterterve, aggódhat Brüsszel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb húzása lehet ez Orbán Viktor miniszterelnöktől, ami alapjaiban határozhatja meg Brüsszel és később Európa működését.

Fontos tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Irán között

Szijjártó Péter igyekszik a lehető legjobb hatással lenni a felekre, hogy a Közel-Keleten ne történjen eszkaláció, és az EU nyisson Irán felé, kommunikáljanak egymással a biztonság érdekében.