Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Magyarországon egyre többen használják a maszkot, saját maguktól

Annak ellenére, hogy egyelőre nem kötelező az általános maszkhasználat Magyarországon, sokan nemcsak a közlekedési eszközökön és egészségügyi intézményekben használják.

...svg content...Fotó: Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. november 8-án. MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vannak bizonyos helyek, ahol kötelező a maszkhasználat, ami ugyan nem állítja meg a vírus terjedését, de lassítja azt. Még mindig az oltás az egyetlen igazi kiút ebből a rémálomból, és láthatjuk, hogy a negyedik hullám milyen módon erősödik, miközben még mindig sok az oltatlan.

Szlávikot a Mokka hétfő reggeli adásában arról is megkérdezték, hogy nem lenne-e időszerű Magyarországon is bevezetni, kötelezővé tenni az általános maszkhasználatot, nemcsak bizonyos területeken. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

„Bizonyos dolgokat szerintem is, hogy mondjam, korlátozni kellene. Ugye látjuk a korábbi hullámokból, hogy voltak korlátozó intézkedések, ezek közül néhányat, hogy mondjam, időszerűnek tartanék.”

„Nyilvánvalóan a napi számok fogják meghatározni azt, hogy mikor, melyiket fogják bevezetni.” – folytatta a válaszában Szlávik, aki ugyancsak látja, hogy az emberek maguktól is hordják a maszkokat.

Fontos információkat közöltek a negyedik hullámról

„Nyilvánvalóan hozzájárul a közösségi terekben, a közösség közlekedésben a maszkhasználat. Látom, hogy az emberek, akik a villamoson, buszon használják a maszkot, az utcán is használják.”

„Rajtuk marad boltokban, közösségi terekben, tehát mindenképpen egy hasznos dolog.” – tette hozzá a szakértő.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.