Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Nyomozást indítottak, hogy bedrogozták-e a fesztiválozókat a 8 ember halálát követelő pánik során

Mint ismeretes, a Travis Scott által rendezett Astroworld fesztivál botrányba fulladt, miután agyontaposták egymást a tömeg tagjai.

Fotó: EPA/Ken Murray
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő

A houstoni hatóságok nyomozást indítottak annak érdekében, hogy pontosan felderítsék, mi történt a nyolc ember életét követelő és több tucat embert megsebesítő tömegpánik során, amelyet az összetorlódó tömeg okozott.

A hatóságok egyik elmélete pedig az, hogy valaki bedrogozta a fesztiválozók egy részét, ami miatt kitört a pánik – írja az RTVE. Troy FInner houstoni rendőrkapitány pedig felhozott egy történetet, amire alapozza a bedrogozás elméletét. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Elmondása szerint ugyanis egy biztonsági őr megpróbált éppen elfogni egy erőszakos fesztiválozót, aki válaszul a nyakába szúrt valamit. A biztonsági őr elvesztette az eszméletét és csak Naloxone beadása után tért magához, amit akkor szokta felhasználni, amikor valaki ópioiddal adagolja túl magát.

Habár a helyi hatóságok nem osztottak meg ebből több információt, a helyi lapok tudomása szerint az orvosi stábnak több embernél is naloxone-t kellett alkalmaznia. Azt pontosan nem tudni, hány embernél merült fel az alkalmazása, viszont ez elég ahhoz, hogy a nyomozás innentől büntetőjellegű legyen.

Ez pedig csak mélyíti az Astroworld kapcsán egyébként is kialakult súlyos botrányt, amelyben nyolc ember életét követelte. Egyelőre ismeretlen okokból ugyanis a tömeg elkezdte nyomni egymást, ami miatt többen rosszul lettek, egyes emberek halálosan.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.