Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Nyolc embert hunyt el Travis Scott fesztiválján a tömegpánik következtében

TÉMÁK:
#Fesztivál
Fotó: Twitter/Pop Crave
Észak-Amerika
not image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Az emberi felelőtlenség tragikus mértékeket tud ölteni, aminek egy újabb lenyomatát lehetett látni Travis Scott ’Astroworld’ elnevezésű fesztiváljának első napján.

A texasi Houstonban tartott fesztivál legelső napja rögtön káoszba fulladt, a tömegben ugyanis pánik tört ki, miután a hátul lévők elkezdtek gondolkodás nélkül előrenyomulni, hogy az első sorokba tudjanak jutni.

A pánik azonban eluralkodott, az elől lévőket elkezdték agyonnyomni, a tömegbe szorulók közül pedig többeket agyontapostak. Ennek következtében legalább 11 embert kellett kórházba szállítani, nyolcan pedig életüket vesztették.

A BBC tudomása szerint ráadásul legalább 300 embert kellett ellátni kisebb-nagyobb sérülések, köztük vágások és horzsolások miatt a helyszínen. Az eseményen 50 ezer ember vett részt, miközben a houstoni hatóságok szerint a pánik akkor indult el, amikor látták, hogy megsérülnek az emberek.

Az ABC 13-as televíziós csatornájának újságírója, Mycah Hatfield pedig a saját Twitter-oldalára tett közzé egy videót, amelyből kiderült, hogy ez a fajta tragédia szinte kódolva volt a tömeg elképesztő felelőtlensége miatt.

Mint a videón is látható, az emberek egy másodpercre sem törődtek a biztonsági ellenőrzésekkel, a sorok betartásával, hanem elkezdtek sprintelni a kapukon keresztül a fesztivál területére. Többen futás közben elestek, de nem törődött ezzel senki.

Ahogy egyre nagyobb tömeg futott át a biztonsági ellenőrzésen, a kapukat a fejvesztve rohanók ki is döntötték. Csoda, hogy már ezen felelőtlen jelenetsor során nem sérült meg senki komolyabban, amekkora volt a káosz.