Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,708 $

Káoszba fulladt az oltásellenes tüntetés Londonban, nyolc rendőr is megsérült (videókkal)

Minden országban megképződött már egy komoly oltásellenes réteg, amely akár az erőszaktól sem riad meg a tüntetések során.

Fotó: Twitter/City Intel
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A londoni Trafalgar téren éppen erre láthattunk példát, ahol az oltásellenesek tüntetését ellepték az anarchisták és többek között Boris Johnson miniszterelnök arcképét égették a demonstráció közepén – írja a Daily Mail.

A pénteki demonstráció során legalább 12 anarchistát tartóztattak le, akiknek egy nagy csoportja jelent meg az ikonikus Guy Fawkes maszkban, amely általában a rendszerellenesség jelképe. Az anarchisták összeverekedtek a rendőrökkel, valamint pirotechnikai eszközökkel dobálták őket, amire közbe kellett lépniük. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Az összecsapás olykor meglehetősen erőszakos jeleneteket szült, több ember, köztük nyolc rendőr is megsérült a demonstráció során. A közösségi médiában olyan felvételek is napvilágot láttak, ahogy a rendőrök a rendbontókkal a parlament előtt néhány méterrel verekednek.

Egy tüntető elmondása szerint ez a demonstráció a korábbi koronavírus-ellenes tüntetések folytatása, egyfajta „középső ujj mutatása a hatalomnak”. Már ehhez hasonló demonstrációk 2012 óta zajlanak, kezdetben a korrupció és az igazságtalan ellen, tavaly pedig a lezárások ellen kezdtek tüntetni.

A Metropolitan rendőrség közleménye szerint olyan hírszerzési források birtokába jutottak, amely szerint egyes anarchista tüntetők külön azért utaztak fel Londonba, hogy rendőrökre támadjanak, ezért további ilyen esetekre is fel kell készülniük.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.