Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Azonosítatlan úszó tárgy sebesítette meg az amerikai hadsereg atomtengeralattjáróját

Az amerikai haditengerészet továbbra is tanácstalan azzal az incidenssel kapcsolatban, mely során októberben a Dél-kínai-tengerben egy furcsa objektum megkárosította az egyik legfejlettebb atomtengeralattjárójukat.

...svg content...MTI/EPA/Yonhap/Dzso Dzsung Ho
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A hadsereg néhány héttel ezelőtt bejelentette, megsérült a USS Connecticut atomtengeralattjáró azt követően, hogy egy ismeretlen eredetű objektummal ütközött a Dél-kínai-tengeren.

A USNI News riportjából kiderült, az eset utáni napok sem hoztak eredményeket, a vizsgálatok ugyanis sorra kudarcba fulladtak, így sokkal több megválaszolatlan kérdés maradt, mint amennyit meg tudtak oldani.

Először kínai fegyverekről volt szó, ezt a teóriát azonban a kommunista vezetésű távol-keleti ország kormánya határozottan tagadta, és még a radarképeket is nyilvánosságra hozták, amelyeken egyetlen úszó vagy merülő egység sem látható a USS Connecticuton kívül.

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Csao Licsien elmondta, felkérték az Egyesült Államokat, hogy vizsgálják ki a baleset körülményeit, ők ugyanis nem kaptak semmilyen konkrétumot az amerikaiaktól, csupán annyit tudnak, hogy egy objektum ott lehetett az ominózus ütközéskor a tenger mélyén.

Licsien hozzátette, azonosítatlan úszó objektumról van szó, egyúttal kiemelte, nem az ő érdekük, hogy magyarázatot találjanak az incidensre, hiszen az amerikaiak tengeralattjárója sérült meg, így nekik kell felfedniük, mi is történhetett valójában azon a furcsa napon.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.