Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Itt vannak az új vírusadatok: elhunyt 45 beteg, 4039 új fertőzöttet igazoltak

Röviddel ezelőtt ismertették az aktuális járványügyi számokat, benne a legfontosabb adatokkal, így azt is megtudhattuk, jelenleg hány COVID-beteget ápolnak a kórházakban.

Fotó: Az asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. október 27-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A beoltottak száma 5 947 085 fő, közülük 5 728 025 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 164 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 4039 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 859 378 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 45 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 692 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 797 142 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 31 544 főre emelkedett. 1 970 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 204-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.  Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Újabb kórházakban lép életbe a látogatási tilalom

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is. 

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.