Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
401,13 Ft
Font
479,03 Ft
Bitcoin
62,647 $

500 vasúti vagont alakítanak át ideiglenes kórházzá

Bejelentette vasárnap az indiai szövetségi kormány, hogy 500 vasúti vagont adnak át a delhi hatóságoknak, amik koronavírus-fertőzöttek kezeléséhez szükséges berendezésekkel lesznek ellátva.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Vasárnap az indiai szövetségi kormány bejelentette, hogy 500 vasúti vagont adnak át a delhi hatóságoknak, amik koronavírus-fertőzöttek kezeléséhez szükséges berendezésekkel lesznek ellátva.

Az indiai kormány azért döntött az egészen sajátos megoldás mellett, mert a COVID-19 betegek számának tartósabb emelkedése miatt kezdi elérni a plafonját a főváros kórházi kapacitása. Az 500 egészségügyi vagon révén 8000 ágynyival tudják bővíteni a kapacitást – állítja Amit Shah belügyminiszter. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, akár 19 fok is lehet napközben

Ezen felül a kormány kiterjeszti a tesztelési kapacitását is, különösen a súlyosan fertőzött övezetekben, valamint háztól-házig járva fogják felmérni az indiaiak egészségügyi állapotát. A lélegeztetőgépeket is korszerűsíteni tervezik, és megfelelő mennyiségű oxigénellátással akarják kibővíteni a berendezéseket.

Shah továbbá azt is elmondta, hogy egy bizottság közreműködésével vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a magánkézben lévő kórházi ágyak 60%-át jóval alacsonyabb áron adják a koronavírus-betegek számára. A bejelentés azután érkezett, hogy kisebb közfelháborodást keltett a magánegészségügyben lévő ágyak rendkívül magas ára a pandémia ellenére.

Az elmúlt hét során sebes terjedésnek indult a koronavírus Indiában, hirtelen nagymértékben megemelkedett az új esetek száma. Csak az elmúlt 24 órában közel 12 000-el bővült a fertőzöttek száma, ami napi szinten rekordnak számít. Az országban már több mint 320 000 fertőzöttet regisztráltak, amivel India a negyedik legfertőzöttebb országgá vált világviszonylatban.

Különösen súlyosbodó félben van a helyzet Delhi tartományban, ami a harmadik legérzékenyebben érintett állammá vált Indián belül. Egyelőre 22 000 aktív esetet tartanak számon, ám az állam kormányfője korábban jelezte, elképzelhető, hogy július végéig a félmilliót is meghaladhatja a koronavírus-fertőzöttek száma.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/rosszabbul-bannak-a-koronavirus-fertozottekkel-mint-az-allatokkal/