Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,46 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
454,79 Ft
Bitcoin
65,208 $

Földrengés ébresztette Los Angelest vasárnap reggel

Személyi sérülésekről vagy károkról egyelőre nem tettek bejelentést.

Fotó: Unsplash/Cameron Venti
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Egyesült Államok Földtani Intézetének mérései szerint a Richter-skála szerinti 3,6-os erősségű földrengés rázta meg Los Angelest vasárnap a kora reggeli órákban – írja a Los Angeles Times.

A földrengés több mint 16 kilométeres mélységben történt, ami tompította annak érzékelhetőségét a felszínen. Károkról és személyi sérülésekről egyelőre nem érkezett bejelentés a hatóságokhoz. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

A földmozgást Santa Claritától egészen Orange megyéig érezni lehetett a földtani intézet szerint. 

Lucy Jones, a Caltech Szeizmológiai Laboratóriumának kutatója a Twitteren azt írja, hogy az, hogy valaki mennyire érzi meg a földmozgást, attól függ, mennyire van közel hozzá. Mivel a vasárnap reggeli földrengés 16 kilométeres mélységből érkezett, kevésbé volt észlelhető. 

Nemrég egyébként egy 3,0-s vagy annál nagyobb erősségű földrengés szintén megrázta a környéket. Az elmúlt három év adatai alapján évente átlagosan öt 3,0 és 4,0 magnitúdó közötti földrengés fordul elő Los Angelesben és környékén.

Videón, ahogy pár fiatal két kukányi szemetet önt az óceánba Florida partjainál

A két fiatal végül jelentkezett a rendőrségen, miután a mutatványról készült videó szinte mindenkihez eljutott az interneten.