18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Alex Quiñónez sprintert, a 2019-es vb-bronzérmest meggyilkolták Ecuadorban

A sprinter Alex Quiñónezt meggyilkolták hazájában, Ecuadorban. A 32 éves versenyzőt, aki két évvel ezelőtt a dohai atlétikai világbajnokságon 200 méteren harmadik lett, a jelentések szerint péntek este Guayaquil kikötőváros egyik bevásárlóközpontja előtt lőtték agyon egy másik meg nem nevezett személlyel együtt.

Fotó: Unsplash/Zoran Kokanovic
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ecuadori sportminisztérium Twitter-oldalán tett nyilatkozatban jelentette be a hírt:

„Ma elvesztettünk egy nagyszerű sportolót, egy olyan embert, aki álmokat ébresztett bennünk, aki izgalomba hozott minket. A nemzeti rendőrség a helyszínen van, és a hatóságok végzik a megfelelő vizsgálatokat. Örökre minden ecuadori szívében marad”.

Vasárnap az esmeraldasi Folke Anderson futballstadionban fogadják Quiñónez koporsóját. A Guardian azt írja, Guillermo Lasso ecuadori elnök egy tweetben emlékezett meg a sportolóról:

„Nagyon sajnáljuk Alex Quiñónez fájdalmas elvesztését, apa, fiú, egy nagyszerű sprinter, aki fémjelezte a sportágat. Őszinte részvétünk a szeretteinek. Nyugodjon békében. Azok, akik ecuadoriak életét oltják ki, nem maradnak büntetlenül. Erőteljesen fel fogunk lépni”.

Az ország olimpiai bizottsága közleményben tudatta, hogy a haláleset körülményei „még nem tisztázottak”. Bronzérmével ő lett az első ecuadori atléta, aki világbajnoki érmet nyert bármilyen atlétikai versenyszámban. Az idei tokiói olimpiára kvalifikálta magát, de nem indulhatott, miután a tartózkodási szabályok megsértése miatt felfüggesztették.

A sprinter halálhíre ugyanazon a napon jelent meg, amikor a hónap elején elhunyt kenyai távfutó sztárt, Agnes Tiropot eltemették – ő is bronzérmet nyert a 2019-es dohai világbajnokságon 10 ezer méteren. A brit Adam Gemili, aki Quiñonez mögött negyedik lett azokon a bajnokságokon, tweetelt:

„Abszolút borzalmas az elmúlt néhány hét az atlétikai világ számára. Nyugodjanak békében mindketten, Agnes és Alex”.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.