Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,375 $

Tovább folytatódik az építőipar drasztikus drágulása

Az elkövetkező hónapokban azok a termékek drágulhatnak, melyek előállításához rendkívül sok energiára van szükség.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Főként az építőanyagok, valamint a cementipari, acélipari, vegyipari és műanyagipari termékek ára növekedhet az előttünk álló hónapokban – magyarázta Felsmann Balázs energiapiaci szakértő a Spirit FM rádió egyik műsorában.

A szakértő úgy gondolja, a benzináremelés szembetűnő, de az a közelében sincs a gáz- és villamospiaci drágulásnak: Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

„A magyar lakosság nyilván az üzemanyagpiaci emelkedéseket jobban megérzi, a gáznál és villanynál rövidtávra védve vannak az áremelkedések hatása alól, hiszen fix áron kapjuk a villanyt és a gázt.”

Felsmann magyarázata szerint miután az iparvállalatok elképesztő mértékű drágulással szembesülnek az utóbbi időben, ez megjelenik majd a termékek árában is. Hogy érzékeltesse a számokat, a gáz ára jelenleg 100 euró fölött ingadozik, ez tavaly 25-30 euró volt, tehát háromszoros árat fizetnek a nagyfogyasztók.

Felsmann Balázs közölte, a választások miatt biztosan nem lesz lakossági áremelés, de a termékek drágulására számítani kell. Vagyis azok, amiket nagyon messziről szállítanak Európába, például Ázsiából,  vagy nagy energiaigénye van az előállításnak, például az építőipari alapanyagok, jelentősen drágulnak még akár idén.

6.5-es erősségű földrengés rázta meg Jáva szigetét

6.5-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Jáva szigetének partjait, a rengéseket egészen Jakartáig és Bandungig érezni lehetett.