Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,786 $

Több mint 650-en betegedtek meg egy hagymához köthető amerikai szalmonella-járványban

Egy hagymához köthető szalmonella-járvány 37 államban több mint 650 embert betegített meg – közölték az amerikai egészségügyi hatóságok.

Fotó: Unsplash/Lars Blankers
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CDC szerint legalább 129 embert szállítottak kórházba, de szerencsére senki sem vesztette életét. A megbetegedések szinte mindegyikét augusztusban és szeptemberben jelentették, és a legtöbb megbetegedés Texasban és Oklahomában fordult elő.

A járvány kitörését a mexikói Chihuahuából importált és a ProSource által az Egyesült Államokban forgalmazott egész vörös, fehér és sárga hagymára vezették vissza – közölte a CDC a héten. Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

A vállalat közölte az egészségügyi tisztviselőkkel, hogy a hagymát utoljára augusztus végén importálták – a hagymát azonban hónapokig lehet tárolni, és még mindig ott lehet az amerikai háztartásokban és üzletekben.

A fogyasztóknak azt tanácsolják, hogy ne vásároljanak és ne fogyasszanak egész friss, Chihuahuából importált és a ProSource által forgalmazott vörös, fehér vagy sárga hagymát, és dobjanak ki minden olyan hagymát, amelyen nincs matrica vagy csomagolás.

(AP)

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.

Nem volt még olyan népszerűtlen elnöke az USA-nak, mint Joe Biden

Egy friss Gallup-felmérés szerint Joe Biden elnök népszerűsége 38,7%-ra esett, ami az elmúlt 70 év legalacsonyabb szintjét jelenti egy amerikai elnök esetében.