Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,169 $

Kiderült, mivel „zsarolta” Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergelyt

Karácsony Gergely elárulta, hogy mivel „zsarolta” Gyurcsány Ferenc.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A főpolgármester az előválasztás utolsó hetében elejtett egy olyan mondatot, miszerint hosszú a listája azon politikusoknak, akik megpróbálták megzsarolni – az egyik ilyen személy pedig Gyurcsány volt, aki sms-eket küldött neki, melyeket Karácsony állítása szerint archivált.

Később azonban Karácsony kijelentette, nem kívánja nyilvánosságra hozni az üzenetek tartalmát, valamint, hogy nem büntetőjogi értelemben vett zsarolásról beszélt korábban. Karácsony Gergely a Jelen magazin Jelen való – beszélgetés Benyó Ritával műsorában azonban most elárulta, hogy mivel zsarolta politikai értelemben Gyurcsány Ferenc. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

„Én az első nyilatkozatban is azt mondtam, hogy ez egy turbulens időszak, ilyenkor elhangoznak ilyen nyilatkozatok. Zuglóban voltam polgármester, szokva vagyok az ilyen játszmákhoz”

– mondta Karácsony Gergely.

„Ezek a mondatok sokkal keményebbek, nem arról szólnak, hogy megszavazzák- e valamelyik fővárosi cég költségvetési beszámolóját”

– tette hozzá.

Kijelentette, „ezekből a fenyegetésekből nem lett semmi”, s amikor arról kérdezték, hogy volt-e olyan jellegű fenyegetés, ami főpolgármesteri pozícióját veszélyeztette volna, azt válaszolta, „igen, például” – írja az ATV.