Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Ritka madarat találtak Szeged mellett

Egy ritkán látható baglyot, mégpedig gatyáskuvikot gyűrűztek szakemberek Szeged mellett, a Fehér tónál kedd reggel.

Illusztráció/Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A fiatal madarat meggyűrűző Tokody Béla, a Magyar Madártani Egyesület Csongrád megyei csoportjának titkára közleményében azt írta, a gatyáskuvik Magyarországon rendkívül ritkán fordul elő, megfigyelni is csak elvétve lehet a költési időszakban. A 24-26 centiméteresre megnövő madár jellemzően a hegyvidékeken költ, a 800 méternél magasabban elterülő fenyvesekben.

Ezért különösen meglepő felbukkanása az Alföldön, szikes környezetben, egy csatorna parti nádasban. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Magyarországon 1951 óta a faj csupán két példányát gyűrűzték meg, szintén ősszel. A mostani előforduláshoz hasonlóan akkor is egy a fészkelőhelyről messzire kóborló fiatal egyedet találhattak – közölte a szakember.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.

Vasárnap délután ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban

Miután az elmúlt időszakban Szoboszlai Dominik nem egyszer a kispadról állt be, nem lehet tudni, hogy Klopp a nagy rangadó idején milyen formában számít rá.