Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,62 Ft
Euró
388,86 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
62,457 $

Megkezdődtek a karácsony előtti pánikvásárlások

Az ellátási lánc akadozása miatt többen is úgy döntöttek, hogy már október végén beszerzik a karácsonyi ajándékokat.

Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az utóbbi hetekben a kiskereskedők a szokásosnál nagyobb mennyiségben és korábban rendelnek termékeket, mivel attól tartanak, hogy a szállítási fennakadások miatt a karácsonyi szezonra nem érkezik majd meg. Ez a pánikvásárlás pedig csak nehezíti a helyzetet, további fennakadásokat okozhat – írta a Portfolio hírportál a Quincus vezérigazgatójára, Jonathan Saviorra hivatkozva.

A logisztikai szegmenst az év eleje óta több dolog sújtja, a konténerhiány, a kikötők lezárása és a kínai árvizek együtt okoznak komoly fennakadásokat.

Mindeközben a gazdaságok újranyitásával megugrott a kereslet a piacon, amit már nem tudnak kielégíteni. Most a legújabb a globális energiaválság, ami tovább nehezíti a beszállítói láncok fennakadásait, Kínában és Európában is komoly energiaválság fenyeget.

A hónapok óta meglévő problémák miatt ma már mindenki korábban rendel és nagyobb mennyiségben. Ez viszont csak növeli a sorokat a kikötőkben, gyilkos spirált alkot – olvasható a lap szemléjében.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.