Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,367 $

Egyre több embert csábít Pest és a Balaton – 85 ezren költöztek át

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján a tavalyi évben összesen 566 ezer embernek lett új lakcíme.

Fotó: Unsplash/Hernan Lucio
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az 566 ezer emberből 300 ezren csak ideiglenes lakcímre jelentkeztek be, míg 260 ezren állandó lakóhelyet váltottak – szemben a 2019-es 580 ezer lakcímváltozással. A legtöbb ember Budapestről költözött el, összesen 84 ezer, akik az adatok alapján többnyire Pest megyébe és a Balaton környékére helyezték át bázisukat.

A KSH adatai alapján a vándorlók aránya pozitívan alakult a megyék többségében, ez alól pedig csak Borsod megye képez kivételt, ugyanis 3700 ember döntött az elköltözés mellett, ehhez képest azonban nagyon kevesen döntöttek úgy, hogy odaköltöznek. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az adatok arra engednek következtetni, hogy a lakosság a keleti megyék helyett inkább a nyugatiakat preferálja, így tehát költözés szempontjából kifejezetten vonzó lett például Fejér megye és a Balaton környéke is.

Budapesten belül is kifejezetten nagy volt a költözési arány, ahol 43 ezren saját kerületükön belül költöztek, 58 ezren pedig kerületet váltva maradtak a fővárosban – a kerületet váltók közül a legtöbben a XI., a XIII. és a XIV. kerületet választották.

(24.hu)

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.

Jön az F1-es Miami Nagydíj, élőben adja a tv

Már 21 órától érdemes figyelni az eseményeket a Miami Nagydíjon, kezdve a pilótaparádéval, ami mindig érdekes és látványos.

Emberi csontokra bukkantak Ajkán egy tóban

Emberi csontokra bukkantak egy tóban Ajkán, ami miatt nyomozást indított a rendőrség, egyelőre keveset tudni a csontokról.