Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,305 $

Óriási tengeri szörnyetegre bukkantak az óceán mélyén

2020 októberében egy távirányítású mini tengeralattjáróval pásztázták végig a Vörös-tengerben található egyik hajóroncsot, miközben nem várt felfedezést tettek.

...svg content...Twitter
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A 900 méter mélyen fekvő roncs közelében a kutatókat egy tintahalszerű élőlény lepte meg, ami méreteiben akkora volt, mint egy kifejlett ember, kinézetében azonban eltért a hagyományos lábasfejűektől.

Mattie Rodriguez, az OceanX expedíció vezetője elmondta, a Pella nevű hajó maradványainak vizsgálata közben bukkantak rá a különös állatra, ami annyira ledöbbentette kollégáit, hogy perceken keresztül szóhoz sem tudtak jutni. Soron kívül Hajóbaleset történt Verőcénél, többen meghaltak és eltűntek

Biológusokkal való konzultáció után végül megállapították, hogy a vöröshátú repülő tintahalak fajához tartozó kifejlett egyedről volt szó, ami igazi kuriózumnak számít, hiszen csak ritkán kerülnek a halászok hálóiba.

Habár korábban azt feltételezték, hogy az Architeuthis dux nevű óriástintahallal találkozhattak a kutatók, ezeket a hipotéziseket hamar eloszlatták, mivel a tengeri szörny teljesen máshogy viselkedett.

A felfedezés jól bizonyítja, mennyire rejtélyesek az óceánok, és hiába azonosították a tudósok a fajok nagy részét, minden bizonnyal az élőlények sokrétűségének valódi mennyiségére sosem derülhet fény, bármennyire is szeretnénk.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.