Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,871 $

Bezavarhat a chiphiány az iPhone 13 okostelefonok értékesítésébe

Az Apple-t is érintheti a globális piac fennakadásait okozó félvezetőválság, ezúttal pedig nem csupán a táblagépek és az okosórák kerülhetnek veszélybe, hanem a cég fejőstehenei, az iPhone-ok is.

Apple
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Bloomberg riportjából kiderült, hogy a cupertinói techóriás minden bizonnyal semmissé teszi az előzőleg felállított 2021-es eladási céljait, melynek értelmében idén 90 millió vadonatúj iPhone került volna leszállításra.

A döntést azért hozhatják meg, mert a chiphiány következtében egyszerűen képtelenek tartani a gyártás fokozott tempóját, így nem tudják majd kielégíteni a vásárlók igényeit. A globális válság miatt 10 millióval csökkenteni kellett a célkitűzéseket, így idén 90 millió helyett csupán 80 millió okostelefont szándékoznak eladni. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Mivel az Apple legnagyobb beszállítói, a Broadcom és a Texas Instruments nem tudja teljesíteni a komponensek legyártását, ezért érezték szükségesnek lenyesni a több millió darab iPhone 13 készüléket a tervekből.

Legfőképpen az OLED kijelzőket működtető chipek hiánya okozza a problémát, azonban más alkatrészek elérhetősége esetében is megfigyelhetőek a fennakadások, amik tovább hátráltatják az összeszerelési munkálatokat.

Javulás idén és jövőre sem várható, a legoptimistább előrejelzések szerint is csak 2023 nyarára stabilizálódhat a helyzet, ám kérdéses, hogy ez idő alatt képes lesz-e feltámadni hamvaiból az elektronikai ipar.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.