Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

Kiderült, ki a furcsa egyenruhát viselő katona Kim Dzsongun mellett

Igazi pörgést okozott a közösségi médiában egy észak-koreai állami felvétel, melyek egy szuperszűk kék ruhába öltött katona látható, akit egyesek “szuperkősnek”, “KNDK (Koreai Népi Demokratikus Köztársaság) kapitánynak” vagy éppen “rakétaembernek” neveztek.

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke a párt politikai bizottságának phenjani ülésén 2021. január 29-én. Az ülésen Kim megrótt számos vezetõ párttisztviselõt, leváltotta a politikai bizottság több tagját, a központi bizottság több titkárát, állami hivatalok több vezetõjét a koronavírus-járvány elleni védekezésben elkövetett hibákért. MTI/EPA/KCNA/KCNA
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A felvételt egy hétfői fegyverbemutatón készítették, és az említett kékruhás katona harminc társával szerepel Kim Dzsongun mellett. Észak-Korea másnap tette közzé az eseményen készült felvételeket.

A jelenlévő katonák többsége a klasszikus olajzöld egyenruhát viselte, mely az észak-koreai katonai egyenruhák leggyakoribb színe. Az uniformistól csupán ketten tértek el, az egyik a már említett szuperszűk ruhás katona, a másik pedig egy tengerészkék egyenruhát viselt, ami azonban nem számít olyan szokatlannak. Kim Dzsongun sötét öltönyt viselt. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Phenjan, 2021. október 12. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára (k) fotózáson vesz részt katonai pilótákkal egy védelmi fejlesztési kiállításon Phenjanban 2021. október 11-én. A KCNA tudósítása szerint Kim kijelentette, hogy Észak-Korea nem akar háborút indítani, de fejlesztenie kell védelmi képességeit az Egyesült Államok ellenséges politikája és Dél-Korea fegyverkezése miatt, ami destabilizálja a Koreai-félszigetet. MTI/AP/KCNA/KNS

Az ABC News beszámolója szerint néhány dél-koreai, amerikai és más Twitter-felhasználó azzal viccelődött, hogy a különös megjelenésű férfi úgy néz ki, mint “egy emberi ágyúgolyó”, vagy éppen Amerika kapitány észak-koreai megfelelője. Mások egyszerűen szuperhősnek, “KNDK kapitánynak”, vagy “rakétaembernek” nevezték. 

Az észak-koreai állami sajtószolgálat nem azonosította a férfit, Jeffrey Lewis, a monterey-i Middlebury Nemzetközi Tanulmányok Intézetének szakértője azonban azt írta a Twitteren, valószínűleg egy ejtőernyős látható a képen.

Ez azért sem tűnik elragaszkodott ötletnek, mert más felvételekből kiderül, hogy aznap egy légibemutatót is tartottak a kiállítás előtt, melyen ejtőernyősök is részt vettek, és a legjobb ejtőernyős egy vörös zászlót lobogtatott az égbolton. Az eseményről készült képeken az ejtőernyősök hasonló, szűk, kék egyenruhát viselnek.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Lezuhant egy autós egy felüljáróról Miskolcnál

Súlyos baleset történt Miskolcnál, ahol egy autós egy felüljáróról zuhant le ismeretlen körülmények között.