Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
62,898 $

Putyin legnagyobb bírálója már nem szökésre hajlamos, de még mindig terrorista

Navalnij az Instagramon közölte, hogy beidézték a Moszkvától keletre fekvő Vlagyimir régióban lévő börtön egyik bizottsága elé, amely egyhangúlag megszavazta a státusza megváltoztatását, mostantól nem tekintik szökésveszélyesnek, azonban továbbra is szélsőségesnek és terroristának tarják.

Fotó: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A minősítés a Vlagyimir Putyin elnök legjelentősebb belpolitikai bírálójával szembeni hivatalos nyomás újabb fokozódását jelenti, aki jelenleg két és fél évet tölt börtönben a feltételes szabadlábra helyezés megsértése miatt, amelyet szerinte politikai ambíciói meghiúsítására találtak ki.

„Csak egy tábla lóg fölöttem, hogy terrorista vagyok.“ Soron kívül Orbán Viktor szerint Karácsony majdnem megakadályozta az érkezését

Navalnij a bejelentés kapcsán úgy fogalmazott, hogy üdvözli, hogy többé nem minősítik szökésre hajlamosnak, és hozzátette, úgy tűnik, a „terrorista“ jelző nem annyira unalmas, mint a „menekülő“.

„Féltem, hogy azt fogják követelni, hogy csókoljam meg Putyin portréit és tanuljam meg kívülről Medvegyev idézeteit, de ők sem akarják ezt“

– írta a bejegyzésben, amelyet ügyvédei segítségével tett közzé.

Az orosz hatóságok nem erősítették meg Navalnij státuszának megváltozását, és a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSIN) nem válaszolt – írja a Reuters

A 45 éves Navalnijt azután börtönözték be, hogy az év elején visszatért Oroszországba Németországból, ahol több hónapos kezelésen esett át, hogy felépüljön abból, hogy 2020 augusztusában katonai idegméreggel mérgezték meg Szibériában.

A Kreml tagadta minden érintettségét, és többször is azt mondta, hogy ügye a börtönszolgálat hatáskörébe tartozik. Putyin igyekszik elkerülni, hogy még a nevét is megemlítsék.

Végjátékos büntetővel bukta el a győzelmet a Manchester United az Old Traffordon

A Manchester United ismét saját magát hozta nehéz helyzetbe, most a Burnley ellen az Old Traffordon.