Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,169 $

Minden idők legjobb autós játékán dolgozik a Codemasters

A Dirt-széria fejlesztői állítólag egy olyan projektbe fogtak, amivel forradalmasíthatják az AAA szimulátorokat.

Codemasters
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Codemasters évek óta az autós játékok császáraként ismeretes, köszönhetően főként az F1, valamint a Dirt címeknek, melyek mind a mai napig a legnépszerűbb szimulátorok és arcade game-ek, amelyek központjában a legmodernebb masinák állnak.

Azzal, hogy az Electronic Arts megvásárolta a Codemasters stúdiót, az Exputer magazin értesülései szerint biztossá vált egy ambiciózus autós game fejlesztése, amire állítólag az egyik álláshirdetés is utalhat. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

A betöltetlen pozíció leírásában közlik, hogy egy olyan játék megalkotásában vehet részt a leendő munkatárs, amelyben eltérő jellegű kampánymódok közül lehet választani, miközben a multiplayer része szintén több elemből áll.

Elképzelhető, hogy a Need for Speed franchise újragondolásáról lehet szó, bár azt sem tartjuk kizártnak, hogy egy teljesen új széria születhet meg, amely iránt lenne is érdeklődés, hiszen a konzolosok most kapják meg a Forza Horizon 5 és a Gran Turismo 7 címeket, így a PC-s piacra is ráférne a vérfrissítés.

A Codemasters 2020 novemberében dobta piacra a Dirt 5-öt, amíg a Take-Two Interactive és az EA ölre menő harcot vívott a stúdióért – végül az utóbbi nyerte meg a versenyt, és 1,2 milliárd dollárért cserébe megkaparinthatták a tehetséges gárdát.