Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,91 Ft
Euró
388,63 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,702 $

Őrizetbe vették az Iszlám Állam magas rangú vezetőjét

Irak őrizetbe vette az Iszlám Állam csoport egyik legfőbb vezetőjét és az al-Kaida egyik régi ügynökét – jelentette be az ország miniszterelnöke.

Fotó: Iraki kurd harcosok, azaz pesmergák egy ellenõrzõ ponton az Iszlám Állam (IÁ) szélsõséges iszlamista szervezettel vívott harc közben Kurdisztán tartomány fõvárosától, Erbiltõl 40 km-re nyugatra 2014. szeptember 16-án. (MTI/EPA/Mohamed Messzara)
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Sami Jasim, az Iszlám Állam legfőbb vezetője az al-Kaidával dolgozott Irakban Abu Musab al Zarqawi vezetősége alatt, akit az USA 2016-ban megölt.

A Twitteren tett bejelentést Musztafa al Kadhimi miniszterelnök Sami Jasimként azonosította a férfit, aki az Iszlám Állam csoport pénzügyi műveleteinek felügyeletéről ismert. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Az elfogást „az egyik legnehezebb“ határon átnyúló hírszerzési műveletnek nevezte, amelyet az iraki erők valaha is végrehajtottak – írja a Sky News

Twitteren közölte: „Miközben az ISF (Iraki Biztonsági Erők) hőseink a választások biztosítására összpontosítottak, az INIS (Iraki Nemzeti Hírszerző Szolgálat) kollégáik egy összetett külső műveletet hajtottak végre Sami Jasim elfogására, aki a Daesh pénzügyeiért felelt, és Abu Bakr al Bagdadi egyik helyettese volt.

„Éljen Irak és bátor hőseink.“

Jasim az IS helyettes vezetőjeként is szolgált a néhai Abu Bakr al Bagdadi alatt, és az al-Kaidával is dolgozott Irakban.

Egy külföldi országban vették őrizetbe, és néhány napja szállították Irakba – közölték az iraki hírszerzés illetékesei.

Letartóztattak egy amerikai katonát Oroszországban, lopással vádolják

Múlt csütörtökön, Vlagyivosztokban vették őrizetbe a 34 éves férfit.