Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,264 $

Elektromos kerékpárokat szerzett be a Posta, egymilliárdba került az újítás

Az elektromos kerékpárokra kiírt tendert egy magyar vállalat nyerte el, habár egyedül csak ők pályáztak.

MTI Fotó: Mónus Márton
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az uniós közbeszerzési értesítőből derült ki, hogy a nyertes, az esztergomi Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. biztosítja a több mint 1700 elektromos kerékpárt, összesen nettó 1 028 875 200 forintért.

Mennyiségek tekintetében és felosztásban pedig a következőképpen alakul majd a szállítás: 1704 darab elektromos rásegítésű kerékpárt kell leszállítaniuk, ebből az a fix mennyiség 1193 darab, az opciós mennyiség pedig 511 darab elektromos kerékpár. Soron kívül Hamarosan kapható lesz Azahriah és a Tisza cipő limitált kollekciója

Az elektromos kerékpárok nagyban segíthetik a postások munkáját, így nagy valószínűséggel a postai szolgáltatás minősége is javulni fog – azonban még ha a minőség nem is, de a sebesség biztosan.

Fontos megjegyezni, hogy a Magyar Postát korábban a kormány megsegítette azzal, hogy a második hétéves, egyetemes szolgáltatási szerződésnél sokkal kedvezőbb feltételeket szabtak.

Ennek ellenére azonban kiderült, hogy a szolgáltatás minősége nemhogy javult, de tovább romlott: míg az előző években az elsőbbségi levelek 90 százalékát kellett kézbesíteni a feladást követő munkanapon, addig ez idén januártól 85 százalékra csökkent számolt be az Mfor.

Deutsch Tamás sem hiányzik majd a köztévés EP-vitáról

A közelgő EP-választások kapcsán vitát szervez a köztévé, amelyen több párt EP-listavezetője is részt vesz.