Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Az Európai Unió ismét a menekültek elosztását kezdeményezte

Az Európai Bizottság ismét megkérte a tagállamokat, hogy vegyék ki a részüket az esetleges menekülthullám kezelésében.

Szíriai migráns szárítani akaszt ki mosott ruhát az Észak-Görögországban, az albán határnál fekvõ Ieropigi falunál 2021. szeptember 25-én. A térség kezd az Európai Unió nyugati országaiba igyekvõ illegális bevándorlók fõ átkelõhelyévé válni. MTI/AP/Jánisz Papanikosz
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Afganisztánban egészen pokoli helyzet alakult ki a tálibok ismételt hatalomra kerülése miatt. Az ország közbiztonsága továbbra is ingatag lábakon áll, a kőkonzervatív tálibok miatt pedig a felvilágosultabb jövőre vágyó afgánok menekülőre fogták.

Ebből kifolyólag szinte mindenki arra számít, hogy Európára ismételten lecsaphat egy komolyabb menekülthullám. Az egyelőre kérdéses, hogy a szíriai polgárháború mentén elindult 2015-ös menekültválság szintű krízisre kell-e számítani vagy ennél mérsékeltebbre. Soron kívül Szinte az összes szlovákiai iskolában bombariadót jelentettek, a hatóságok evakuálták az intézményeket

Az Európai Bizottság viszont elébe akar menni a potenciális problémának és megkérte arra az Európai Uniós tagországokat, hogy legyenek befogadóbbak a kiszolgáltatott sorsra jutott afgánokkal szemben – idézte a spanyol EFE hírügynökség.

Mint fogalmaztak, rövidtávon mindenkinek segítenie kell az evakuálásban, ugyanis a tálibok hatalomra kerülése óta nagyon sokak élete került veszélybe, akár a foglalkozásuk, akár a korábbi rendszerrel való kollaborációjuk miatt.

Hszi Csin-ping egyedi autóval érkezik Magyarországra, a kínai őrezred fogja védeni

Most először jár Magyarországon a kínai elnök a hivatalba lépése óta.

Nem tudni, felépül-e az Eb-re a magyar válogatott most megműtött védője

Műtéten esett át Fiola Attila, a Fehérvár FC és a magyar labdarúgó-válogatott védője, ám felépülési ideje egyelőre ismeretlen, így bizonytalan, hogy részt vehet-e a közelgő Európa-bajnokságon.