Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,993 $

Megvan a 2021-es Aranylabda 30 fős jelöltlistája

Bejelentették azt a 30 futballistát, aki esélyes lehet elnyerni a 2021-es Aranylabdát.

...svg content...Cristiano Ronaldo, a Real Madrid spanyol labdarúgóklub portugál csatára, miután átvette az Aranylabdát Gianni Infantino FIFA-elnöktõl (j) a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi Aranylabda-gáláján 2017. január 9-én. (MTI/EPA/Ennio Leanza)
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-járvány miatt elmaradt a 2020-es Aranylabda-gála, ugyanis nem tartották igazságosnak, hogy úgy osszák ki a patinás díjat, hogy közben egyes bajnokságokban nem zárták le megfelelően a szezont.

Ez tavaly komoly vitákat robbantott ki, sokan úgy érezték ugyanis, hogy Robert Lewandowski, a Bayern München gólgépe meg lett fosztva a címtől. A lengyel támadó a rengeteg gólja mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte, így a bajorok körében erős volt a felháborodás.

Az idei év során már több játékos neve felmerült, hogy kinek kellene kapnia. Természetesen a szokásos Messi-Ronaldo pároson kívül N’Golo Kanté, Jorginho, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski és Kevin De Bruyne nevei is felmerültek.

Minden játékos mellett vannak érvek és ellenérvek, ezt csak a futballszakma fogja eldönteni, hogy ki lesz az, aki a magasba emelheti az aranylabdát. Annyit viszont már biztosan tudunk, hogy ki lehet az a 30 futballista, aki elnyerheti.

Az Eurosport beszámolója szerint ugyanis megjelent a hivatalos lista, ami tartalmaz meglepő neveket is, elég csak az AC Milan védőjére, Simon Kjaerra gondolni. Kjaer egyébként remek teljesítményt nyújtott a szezonban, ráadásul ott volt Christian Eriksen újraélesztése közben is, mint egy igazi vezér.

A továbbra is szemtelenül fiatal, még mindig csak 18 éves Pedri is jelölve lett, valamint a Manchester City ifjú angol sztárja, Phil Foden is. Természetesen a „rutinos rókák” is jelölést kaptak, így Messi, Neymar, Mbappe, Benzam, Modric és még megannyi klasszis neve ott szerepel a listán:

Kapusok: Gianluigi Donnarumma (PSG)

Védők: Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Simon Kjaer (AC Milan), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Ruben Dias (Manchester City)

Középpályások: N’Golo Kanté (Chelsea), Mason Mount (Chelsea), Nicolo Barella (Internazionale), Bruno Fernandes (Manchester United), Pedri (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Jorginho (Chelsea), Phil Foden (Manchester City)

Támadók: Rijad Mahrez (Manchester City), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Harry Kane (Tottenham), Karim Benzema (Real Madrid), Raheem Sterling (Manchester City), Lionel Messi (PSG), Neymar (PSG), Kylian Mbappé (PSG), Lautaro Martinez (Internazionale), Robert Lewandowski (Bayern München), Mohamed Szalah (Liverpool), Romelu Lukaku (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Gerard Moreno (Villareal), Luis Suárez (Atletico Madrid)

Donald Trump visszatért arra a helyszínre, ahol meglőtték

Donald Trump most visszatért arra a helyszínre, ahol pár hónapja egy merénylő meg akarta ölni.

Ezzel a góllal nyertek Szoboszlaiék, necces volt

Szoboszlai Dominik csapatára egy nehezebb mérkőzés várt a még mindig nyeretlen Crystal Palace ellen, de mint mindig, most is a 3 pont megszerzése volt a legfontosabb.

A várható maximum hőmérsékletek vasárnap Magyarországon

Összességében nem vár ránk egy túlzottan hideg vasárnap, ugyanakkor napozni sem fogunk túl sokat, néhol esni is fog az eső.