Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,24 Ft
Euró
391,41 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
62,280 $

Nem kapnak fizetést a klímaváltozást tagadó csatornák a YouTube-tól

Megelégelték a hirdetők az éghajlatváltozással kapcsolatos konteókat, így a Google lépett, és elhatározták, hogy megtagadják az álhíreket terjesztő csatornáktól és tartalomgyártóktól a pénzt.

Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A TechCrunch magazin beszámolója szerint a Google klímaváltozás elleni tartalomnak jelölte meg az éghajlatváltozásra hoaxként és átverésként hivatkozó információkat, valamint az olyan állításokat, melyek tagadják, hogy a globális klíma melegszik, és azt is, hogy az üvegházhatást okozó gázok emissziójához nem járul hozzá az emberiség.

A demonetizáció, vagyis a reklámok után járó pénz megvonása a nagyobb csatornák számára eltántorító jelleggel bírhat, így a jövőben sokkal inkább oda kell majd figyelniük arra az alkotóknak, milyen kijelentéseket tesznek egyes témakörök kapcsán. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

A Google Ads csoport blogján azzal indokolták a döntést, hogy a szabályokon a hirdetők kérésére szigorítottak:

A hirdetők egyszerűen nem akarják, hogy a reklámjaik ilyen tartalom mellett jelenjenek meg. Az alkotók és kiadók pedig nem szeretnék, hogy ilyen témájú reklámok jelentenek meg az oldalaikon vagy videóik mellett.”