Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,59 Ft
Euró
397,78 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
66,640 $

Feltámadófélben a magyar kiskereskedelem, beállhat a normalitás a piacon?

Hónapokon keresztül stagnált a kiskereskedelem Magyarországon, augusztusban azonban mintha helyre rázódott volna.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A KSH friss adatai szerint augusztusban az előző hónaphoz képest ugyanis bővülni tudott a volumenindex.

Miközben a gazdaság számos szektora már elérte a válság előtti kibocsátási szintet, és a második negyedében a GDP szintje is meghaladta a covid előttit, a kiskereskedelmi forgalom érdemi lemaradást mutat – olvasható a Portfolio hírportál elemzésében. Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

A KSH közleményéből kiderült, a kiskereskedelem forgalmának volumene naptárhatástól megtisztítva 4,1%-kal nőtt az előző év azonos időszakihoz képest: augusztusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 1,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,3%-kal nőtt az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 1,7%-kal növekedett. Az élelmiszer-kiskereskedelem 74%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3%-kal nőtt, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 2,5%-kal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 7,8%-kal bővült. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 20, a használtcikk-üzletekben 13, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 6,7, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 5,5, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben 1,2%-kal emelkedett. A forgalom volumene 4,4%-kal kisebb lett a bútor-, műszakicikk-üzletekben.

Mindezeken felül az árucikkek széles körére kiterjedő, a kereskedelmi forgalomból 7,8 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 21 százalékkal bővült.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

Az eredmények alapján Magyarék szavazóinak fele 40 év alatti, Orbánék és Gyurcsányék táborának közel kétharmada 50 évesnél idősebb.

Gyerekekkel teli busz ütközött össze egy kamionnal Romániában, sokan megsérültek

Összesen 57 ukrán állampolgár utazott a buszon, köztük 42 kiskorú személlyel, akik hétfőre virradó éjszaka ütköztek össze egy kamionnal Tariverde és Baia között.