Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,69 Ft
Bitcoin
62,634 $

Biofüvet árult az iskola mellett egy nyugdíjas nő

Letartóztatták azt az 55 éves nőt, aki nyugdíj-kiegészítés apropóján kereskedett a pszichoaktív anyaggal.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Bonyhádi Rendőrkapitányság 2021. szeptember 29-én reggel vette őrizetbe a bonyhádi nőt, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 nyarán legalább két személynek kb. 30-50 alkalommal adott el zöld növényi anyagokat, ún. biofüvet. A lakásán lefoglalt növényi anyagokból az előzetes szakértői vizsgálat új pszichoaktív anyag hatóanyagát mutatta ki – írta az ugyeszseg.hu.

A gyanúsított az új pszichoaktív anyagot ismeretlen személytől vásárolta, majd a lakásán felhígította, más anyagokkal keverte, végül fél grammos adagokba kimérve porciózta, és alufólia pakkokba csomagolta. Soron kívül Kórházba kellett szállítani a DK-s képviselőjelöltet, akit vasárnap megtámadtak Jászapátiban

Ezeket darabonként 500 forintért árusította. Vevői a lakásán keresték fel és készpénzben fizettek az illegális anyagért. Saját vallomása szerint a gyanúsított 3 éve folytatta a kereskedést, 12-13 állandó kuncsaftja volt, így egészítette ki a nyugdíját.

Mivel a gyanúsított lakása – ahol kereskedett -, egy iskola közvetlen környezetében van, így cselekménye súlyosabban minősül, a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás általános okai mellett annak különös okai, így elsősorban a bizonyítás megnehezítése, a fogyasztói körbe tartozó személyek befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A járásbíróság nyomozási bírája 2021. október 1. napján az ügyészség álláspontját mindenben osztva 1 hónapra elrendelte a letartóztatást.

Halállistája is volt a hatodikos lánynak, aki szívtájékon szúrta diáktársát Bőnyben

Újabb meghökkentő részletekre derült fény a hétfői iskolai késelés kapcsán.