Állandó terrorban tartotta édesanyját a biofűvel kereskedő bűnöző

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 23. - 20:16

Letartóztatták azt a 23 éves férfit, aki állandóan verte az anyját, miközben illegális tevékenységet folytatott otthonukban.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember 18-a előtt legalább két személynek adott el új pszichoaktív anyagot. Az egyik fogyasztó a gyanúsítottól vett szer elfogyasztását követő néhány órán belül meghalt – írta az ugyeszseg.hu.

A további megalapozott gyanú szerint az édesanyjával közös háztartásban élő terhelt rendszeresen trágár szavakkal illette és bántotta anyját, haját tépte, megpofozta és megrúgta. Az asszonynak a bántalmazások következtében testszerte nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, de fennállt súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

A férfival szemben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kapcsolati erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A bűncselekmények jellege okán fennáll a veszélye, hogy a férfi a szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, továbbá előélete és személyi körülményei miatt a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.