Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,26 Ft
Euró
384,45 Ft
Font
451,28 Ft
Bitcoin
68,917 $

250 ezer forintos pluszpénzt kaphatnak a nyugdíjasok

Ha valóban kifizetné a kormány a teljes 13. havi nyugdíjat a korábban tervezett kétheti juttatás helyett, akkor akár negyedmilliós tételről is beszélhetnénk.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Orbán Viktor óriási juttatási csomagot helyezett kilátásba, így ha a kormányfő ígéretei beteljesülnek, akkor egy átlagnyugdíjas, aki jelenleg havi 148 450 forintot kap, összesen 245 500 forinttal lesz beljebb jövő februárra – írta a Napi.hu.

Novemberben érkezik a 80 ezer forintos nyugdíjprémium, a 12 500 forint a nyugdíjkorrekció és jövő februárban a 3 százalékos nyugdíjemelés apropóján csaknem 153 000 forint érkezhet a havi nyugellátáson felül, ha a teljes 13. havi nyugdíjat kifizetik. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

A nyugdíjprémiumot és a nyugdíjkorrekciót törvény írja elő, bizonyos makrogazdasági mutatók alakulásától függően. Nem kötelező viszont mindenkinek a nyugdíjprémium maximumát (80 ezer forintot) kifizetni.

Ami pedig a 13. havi nyugdíj visszaépítését illeti, azt csak tavaly határozta el a kormány, de azóta gyorsított az ütemezésen: az eredeti tervek szerint félhavi volna esedékes februárban, viszont Orbán Viktor nemrég már azt lengette be, hogy a teljes havi érkezik a számlára.

A 2018-as országgyűlési választás előtt is kaptak plusz juttatást a nyugdíjasok, akkor 12 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphattak azok, akiknek legalább 80 ezer forint volt a nyugdíjuk, és most is hasonló korrekcióra számíthatnak.

Orbán Viktor Karácsony Gergelynek üzent: „Bukorvári van, új főpolgármester lesz”

Orbán Viktor miniszterelnök sem tartja jó vezetőnek Karácsony Gergelyt, aki Szentkirályi Alexandra szerint csak egy báb, valójában Gyurcsány Ferenc irányít Budapesten.

Magyar Péter reagált Orbán Viktor Varga Juditról tett nyilatkozatára

Magyar Péter ismét Varga Juditról nyilatkozott, két témában is megemlítette a volt feleségét, aki ugyan már nem politikus, kapcsolatba maradt a kormánnyal.