Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,51 Ft
Euró
388,16 Ft
Font
452,68 Ft
Bitcoin
63,751 $

Hatalmas viharok várhatók, másodfokú riasztást adott ki az OMSZ

Két északkeleti megyére is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, míg más megyékre az elsőfokú figyelmeztetés az érvényes.

Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Két északkeleti megyére is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, míg más megyékre az elsőfokú figyelmeztetés az érvényes.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: este, késő este átmenetileg megszűnhetnek a zivatarok, de éjszaka, péntek hajnalban kelet felől zivataros csapadékrendszer érheti el az Alföld északi részét, az Északi-középhegység térségét. Soron kívül Több mint ezer ismeretlen objektumot azonosítottak a Naprendszerben

Pénteken – kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben – késő délután, este intenzívebb zivatarok kialakulása várható. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, viharos szél, jégeső társul. Északkeleten ugyanakkor néhol heves zivatar is valószínű, 80-90 kilométer/órát meghaladó szélrohammal, nagy méretű jéggel, 50 millimétert meghaladó csapadékkal.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére.

Budapestre, Pest, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére a felhőszakadás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Ajánlott tartalom:

https://liner.hu/ugy-irtjak-az-amazonas-esoerdoit-mintha-nem-lenne-holnap/

Bemutatták a magyar olimpiai és paralimpiai csapat öltözékét

Hétfő este a Várkert Bazárban hullt le a lepel a magyar olimpiai és paralimpiai csapat párizsi öltözékéről.

Több mint ezer ismeretlen objektumot azonosítottak a Naprendszerben

A Hubble űrteleszkóp régi felvételeinek feldolgozása során több mint ezer, eddig ismeretlen objektumot fedeztek fel a Naprendszerben.