Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Külföldről csábítanák haza az építőipari dolgozókat

Megkezdte Bajorországi „hazahívó” börzéjét az Építési Vállalkozós Országos Szakszövetség (ÉVOSZ) – számolt be róla az MTI.

Az épülõ Csokonai Fórum Színház Debrecenben 2021. szeptember 30-án. Félidejéhez érkezett az új teátrum kivitelezése, a tervek szerint jövõ év tavaszán tartják a nyitóelõadást. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az ÉVOSZ célja elsősorban, hogy a több tízezer külföldön dolgozó magyar építőipari dolgozót hazacsábítsák – idézte az Index.

A szakszövetség tervei szerint versenyképes béreket adnának a dolgozóknak, valamint támogatnák a cégalapítási lehetőségeket, ezen felül az otthonteremtési támogatásokat is bemutatják. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Nagy Lajosné, az ÉVOSZ ügyvezetőigazgató-helyettese kihangsúlyozta, hogy nem a magyar cégek megbízásából külföldön dolgozó, körülbelül 20 ezer munkavállalót célozzák meg.

Inkább arra a 30 ezer főre becsülhető szakmunkás és mérnök rétegre utaznak rá, akik német vállalkozásoknak dolgoznak.

Az építőipar már jó ideje krónikus munkaerőhiánnyal küzd, szakmunkásokat és mérnököket is keresnek szinte minden területre.

A magyar hírügynökség alapján az Index emlékeztet, hogy a hazahívó rendezvénysorozat első állomását Münchenben tartják, méghozzá november 11-én.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.