Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,90 Ft
Euró
391,04 Ft
Font
457,83 Ft
Bitcoin
60,498 $

Közel kétszáz magyar jelentkezett űrhajósnak az Európai Űrügynökségnél

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint már 170-nél is többen jelentkeztek asztronautának, ami biztató eredményként értékelhető.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ferencz a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta, három területre toboroz az ESA: projekt- és professzionális asztronautát keresnek, valamint paraasztronautát.

Az utóbbiról azt is elmondta, hogy egy kísérleti program része. Mivel egyre nagyobb és távolabbi missziókat terveznek, nem lehet garantálni, hogy a küldetés során végig olyan egészségi állapotban lesz az űrhajós, mint induláskor. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Ezért szeretnék azt vizsgálni, hogy végtaghiány miatt speciális keringési rendszerrel rendelkező szervezet mire képes. Erre két magyar parasportoló is jelentkezett – tette hozzá a miniszteri biztos.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még júliusban jelentette be, hogy legkésőbb 2025-ban ismét lesz magyar űrhajós, aki amerikai együttműködéssel juthat el a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére, hogy ott magyar fejlesztésű eszközökkel végezzen kísérleteket.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.