Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,26 Ft
Euró
389,04 Ft
Font
453,23 Ft
Bitcoin
63,577 $

Megválhat a Google keresőjétől a Mozilla Firefox

A nem Chromium-alapú böngésző esetében elképzelhető, hogy a közeljövőben kikerülhet belőle a Google keresője.

Mozilla
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Mozilla nemrégiben olyan kísérletbe fogott, mely során megnézték, mit jelentene a Firefox számára, ha az alapértelmezett kereső nem a Google, hanem a sokak által lesajnált, ám egyre erősödő Microsoft Bing lenne.

Szeptembertől kezdődően az asztali felhasználók egy százalékánál megváltoztatták Bingre a keresőt, így a januárig tartó teszidőszak alatt kiderülhet, érdemes-e ragaszkodni a Google-höz, netalán eljött az idő a módosításra. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

Az eredményektől függetlenül legkorábban 2023-ban történhetne meg az ominózus váltás, mivel a Mozilla és a Google között 2020 augusztusában megköttetett szerződés értelmében még legalábab három évig a kaliforniai techóriás keresőmotorjának kell alapértelmezettnek lennie a Firefoxban.

A Google egyébként évente 400-450 millió dollárt fizet a böngésző fejlesztőinek a tételért, ami nem elhanyagolható összeg, viszont ha a Microsoft egy ennél kedvezőbb ajánlattal állna elő, az valószínűleg megkönnyítené a Mozilla döntését.

Bemutatták a SpaceX első, űrsétákhoz tervezett high-tech ruháját (videó)

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.

Sztrájkkal tiltakoznak a RAI olasz közszolgálati televízió dolgozói

Munkabeszüntetésbe kezdtek hétfőn a RAI olasz közszolgálati televízió munkatársai, tiltakozva a költségvetés-csökkentés, a munkavállalói jogok helyzete és a politikai befolyás ellen.

Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete által közzétett jelentés szerint jelentős áremelkedés tapasztalható a világpiacon, különösen a növényi olaj, a hús és a gabona esetében.