Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,14 Ft
Euró
395,50 Ft
Font
468,28 Ft
Bitcoin
61,798 $

Magyarország ellátórendszerére is kihathat a brit sofőrhiány

Hazánkat is elérheti a teherautó-sofőrök hiánya, melynek következtében fennakadások keletkezhetnek a logisztikában.

...svg content...Unsplash
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A teherautó-sofőrök problémája, ami súlyos gondokat okozott az Egyesült Királyságban a benzinkutak ellátásában, Európa majdnem minden országában hasonlóan nagy, és Magyarországon is bekövetkezhet emiatt komolyabb áruhiány – olvasható a G7 riportjában.

Európában összesen 400 ezer sofőr hiányzik a körforgásból, így továbbra sem lehet zökkenőmentesen fenntartani az ellátási láncokat. Magyarországon napjainkban a kamionok 7-8 százaléka áll, és nem azért, mert ne lenne fuvar, hanem inkább azért, mert nincs senki sem, aki elvigye. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A frissen képzett sofőrök Magyarországon maradását az uniós szabályok betartása mellett nem lehetett kikötni, vagyis a magyar adófizetők pénzén oktatott sofőrök nem kis része nyugati cégek alkalmazásában kötött ki, ha máshogy nem, akkor pár év vagy hónap hazai gyakorlatszerzés után.

Magyarországon alig enyhült a hiány, a szakma nem lett sokkal kedveltebb, és az elvándorlás ma is nagy.  képzés költsége ugyanis csak egy rendkívül sokrétű problémahalmaz egyik eleme. A kamionos szakma társadalmi megbecsülése nem elég jó, a sofőröket kiszolgáló infrastruktúrát az európai államok nem fejlesztik kellő mértékben, a nők előtt sehogy sem tudják megnyitni a szakmát, a fiataloknak pedig nem tudnak a helyben elvégezhető szakmunkáknál jobb jövőképet kínálni – írta a lap.

Hiperszonikus rakétát lőhetett ki Észak-Korea

Egyre több információ jelenik meg az észak-koreai rakétakilövésről, amit szerdán hajtott végre Észak-Korea.