Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,82 Ft
Euró
396,19 Ft
Font
468,42 Ft
Bitcoin
66,124 $

Gulyás megerősítette: Lesz pedagógus-béremelés

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón megerősítette: a pedagógusok számíthatnak a béremelésre.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Korábban a családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy mindenképp szükség van a pedagógusok béremelésére. 

„Szerintem nincs arról egyáltalán vita, hogy szükség van arra, hogy emelkedjenek majd a pedagógusbérek” Soron kívül Helyszíni fotókon a Duna apadása, hajóval tüntetik el a nagyobb hordalékot

– mondta Novák Katalin pár nappal ezelőtt. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma megerősítette Novák Katalin állítását, miszerint számíthatnak a pedagógusok az emelésre. Bár kormányzati döntés erről még nem született, a fideszes képviselők egyetértenek abban, hogy a lépés mindenképp szükséges, ezért csak az emelés mértéke lehet a kérdés. 

Novák Katalin korábban azt is kiemelte, hogy a 2013-ban bevezetett életpályamodell szerint a tanárok bértábláját nem a mindenkori, hanem a 2014-es minimálbér 101500 forintos összegéből számolják:

gul„A pedagógus életpálya nem minimálbérhez kötött. Ilyen értelemben ez egy olyan felvetés, ami megváltoztatná a mostani logikáját a pedagógus életpályának. Én nem érzem azt életszerűnek, hogy változtassunk a jelenlegi logikán alapjaiban. Azon, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni, és nem is szeretnék.”

Benjamin Netanjahu feloszlatja a háborús kabinetet

Az izraeli miniszterelnök hétfőn jelentette be döntését.