Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,63 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,450 $

Már 434 ezer forint a bruttó átlagkereset Magyarországon

Tovább dübörög a gazdaság, a legfrissebb adatok szerint a bruttó átlagkereset 433 700 forintra emelkedett júliusban.

Pixabay
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 434 forint volt az 5 főnél nagyobb cégeknél és a költségvetési szektorban, ami közel 8%-os emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A nemzetgazdaság egészében azonban ennél alacsonyabb, 421 ezer forint volt az átlagkereset – írta a KSH adatai alapján a Portfolio.

Az átlagemberek keresetéhez azonban nem ez a torzított adat, sokkal inkább a mediánbér áll közelebb, ami 350 ezer forint környékén alakult bruttóban, ami nettóra átszámítva 233 ezer forintnak felel meg, ami jóval alacsonyabb, mint az átlagbér. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

A rendszeres (prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli) bruttó átlagkeresetet a KSH 404 600 forintra becsülte, ami 7,3%-kal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

A magasra emelkedő infláció miatt (júliusban 4,6%-os volt) csak mérsékelten emelkedik a keresetek vásárlóereje. Akiknek pedig nem érte el a béremelkedése az átlagot, ilyen az 1 millió minimálbérből vagy garantált bérminimumból élő, azoknak csökken a keresetül reálértéke – írta a lap.

Szívtájékon szúrta osztálytársát a hatodikos kislány Bőnyben

Friss információk láttak napvilágot a meghökkentő esetről.

Kína újabb missziót indít a Hold sötét oldalára

Kína az elkövetkező napokban egy robotűrhajót küld a Hold túlsó oldalára, hogy előkészítse az utat az első kínai legénységi leszállás és a Hold déli pólusán felállított bázis előtt.