Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,46 Ft
Euró
388,31 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
63,463 $

Félmillió adag koronavírus elleni vakcinát adott el a kormány Thaiföldnek és Szlovéniának

A kormány keddi döntése értelmében 500 ezer dózis védőoltást adnak el Szlovéniának és Thaiföldnek.

Fotó: MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Magyar Közlönyben közzétett határozatok alapján a szlovénoknak 100 ezer adag Janssent adnak el Thaiföldre pedig 400 ezer adag AstraZenecát küld a magyar kormány. Az adásvételekről szóló szerződéseket Kásler Miklósnak ezután kell megkötnie a külügyminiszter, Szijjártó Péter bevonásával.

A thaiföldi egészségügyi hatóságok júliusban döntöttek úgy, hogy megváltoztatják az oltási protokollt, miután több száz olyan egészségügyi dolgozó fertőződött meg, akiket korábban beoltottak a kínai Sinovac vakcinájával. Azóta a két adag Sinovac helyett második oltásnak AstraZenecát adnak be, hogy fokozzák a védettséget. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint Janssenből összesen 4,3 milliót rendeltünk, amiből eddig 700 ezer adag érkezett meg, a vakcinák uniós beszerzési ára adagonként 8,5 euró volt.

Az AstraZenecából ezzel szemben 6,5 millió adagot rendeltünk, amiből 3,6 milliót adagot szállítottak le, az ára adagonként 1,82 euró volt.

Új tanulmány erősítette meg a sötét anyag létezését

A Kaliforniai Egyetem Irvine csapata által vezetett friss kutatás erős bizonyítékokat szolgáltat a sötét anyag létezésére.