Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
60,801 $

Rossz tendenciák a munkahelyeken, nőtt a halálos balesetek száma

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) adatai aggasztó képet festettek fel a munkahelyek biztonságáról.

Rendõrök egy letakart holttest mellett Budapesten, egy X. kerületi építkezésen 2013. június 26-án. A férfi kizuhant a készülõ épület elsõ emeletérõl, majd egy gerenda is ráesett. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Emelkedő pályára állt ugyanis a halálos munkahelyi balesetek száma, az idei év első hét hónapjában 30 halálos kimenetelű baleset történt – írja a Világgazdaság. Ez pedig ellentétes az elmúlt idők során tapasztalt tendenciákkal.

A gazdasági lap beszámolója szerint a tavalyi év folyamán 64-en, míg egy évvel korábban 83-an vesztették életüket a munkahelyen. A tavalyi év adatait ugyanakkor árnyalja, hogy a pandémia miatt nagyon sokan estek ki a munkából, legalább ideiglenesen. Soron kívül Magyar-kínai megegyezés született a vasúti járműgyártás területén

A sérülések tekintetében viszont van némi pozitív tendencia, ugyanis idén 9443 munkahelyi sérülést jegyzőkönyveztek, ami 2.7 százalékos csökkenésnek tekinthető. 2020-ban egész évben 20 ezer olyan esetet regisztráltak, ami három munkanapot meghaladó munkaképtelenséget okozó sérülésről szólt.

A csonkulásos balesetek tekintetében is érzékelhető egy bő 6 százalékos visszaesés, 2021 első hét hónapjában 114 ilyen eset volt. A sérülések közel háromnegyede a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, a postai szállításban és a raktározásban szenvedték el.

Az ITM adatai szerint Budapesten és Pest megyében sérült meg a dolgozók ötöde, de veszélyes helynek számít a sérülések tekintetében Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megye is.

Az idei év során az ITM összesen 76 esetben állapított meg bírságot munkahelyi biztonsági előírások megsértése miatt, összesen 40 millió forint értékben. Ez a tavalyi év során 106 millió forint volt, az egész 12 hónap folyamán.

Átvette a vezetést a Manchester City, az Arsenal már csak a második

36 mérkőzés után a Manchester City vezeti az angol bajnokságot 2 ponttal az Arsenal előtt, akiknek fel van adva a lecke.

Sorozatban harmadik győzelmére készül a Chelsea, élőben közvetíti a televízió

A Chelsea idén nem sok alkalommal nyert egymás után három mérkőzést, és ez most sikerül, meglehetősen jó hangulatban várhatják a végjátékot.

Bajnokként lép pályára a Real Madrid, élőben adja a tv

Élőben adja a televízió a Real Madrid meccsét a Granada ellen, aminek nincs tétje a királyi gárda számára, maximum annyi, hogy bajnokként is nyerjenek.