Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,82 Ft
Euró
389,03 Ft
Font
451,53 Ft
Bitcoin
62,451 $

Fillérekért kínálják a forgalomból kivont Ikarusokat, már rengeteg gazdára talált

Van, aki több mint 3 millió forintot is hajlandó adni egy ikonikus Ikarusért cserébe.

Fotó: BKV.hu
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

Nemcsak a színesfémkereskedők és a MÉH-telepek kapkodnak az aktuálisan leselejtezett Ikarusokért: vannak olyan magánszemélyek és cégek is, akik egészben őrzik meg a már-már legendásnak számító járműveket.

A BKV rendszeresen felkínálja eladásra a budapesti forgalomból éppen kivont járműveket, amelyeket árverésen nyerhet meg az, aki a legtöbbet kínálja értük.

Az Iho.hu információi szerint csak az Ikarus 200-as szériájából már több mint ötven példány került eddig gyűjtőkhöz, és ezek egy részét külföldre vitték: Szlovákiába, Csehországba, Lengyelországba és az Egyesült Királyságba. 

A portál szerint érthető is az érdeklődés a buszok iránt, hiszen az Ikarus 200-asok száma mára drasztikusan lecsökkent, és egy-két éven belül valószínűleg teljesen kikopnak a forgalomból. 

Vannak, akik igazán elszántak, hiszen a BPO-332-es rendszámmal rendelkező buszért új gazdája például 3.1 millió forintot is hajlandó volt kifizetni. Összehasonlításképpen: a hasonló buszok általában ennek negyedéért-ötödéért kelnek el.

Nagy Márton az üzemanyagárstopról: elértük a célt, intervencióra nincs szükség

Elmondása szerint miután elértük, itt is kell tartanunk az árakat, ezért a kormány elvárja, hogy a kereskedők ezen a szinten fenntartsák az árakat.

Egy furcsa döntés után csak zárt kapuk mögött kapja meg a trófeát a Real Madrid

Az ESPN információi szerint a játékosok a klub valdebebasi edzőközpontjában vehetik először kezükbe a La Liga-elsőségért járó trófeát.