Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,37 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
453,36 Ft
Bitcoin
62,837 $

Újabb gyanúsított a Szkripal-mérgezés ügyében

A brit rendőrség kedden közölte, hogy a távollétében vádat emeltek a harmadik gyanúsított ellen Szergej Szkripal volt kettősügynök 2018-as gyilkossági kísérletének ügyében, megerősítették, hogy a három gyanúsított katonai hírszerző.

Fotó: Flickr/Rajnai Zsuzsanna
Külföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Szkripalt és lányát, Juliát egy padon találták meg eszméletlenül Salisbury városában 2018-ban, kritikus állapotban szállították őket kórházba a Novicsok katonai idegméreggel elkövetett támadás következtében. 

Később egy három gyermekes nő meghalt hasonló mérgezésben, akinél a férje egy hamisított parfümös üveget talált, amelyben ugyanezt az anyagot mutatták ki.  Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

2018 szeptemberében a brit ügyészek két orosz ellen vádat emeltek, akiket Alexander Petrov és Ruszlan Boriszov álnéven azonosítottak. A két férfi valódi neve Alexander Mashkin és Anatoliy Chepiga voltak, és az MI6-nek is dolgozó Szkripal, a lánya, Julia elleni merénylet, és Nick Bailey tiszt meggyilkolásával vádolják őket – írja a News18.

Az ügyészek most egy harmadik férfit, Szergej Fedotovot, valódi nevén Denisz Szergejevet vádolják ugyanezekkel a bűncselekményekkel. 

A britek információi szerint egy ők három fős csapat voltak, akik más országokban hajtottak végre műveleteket az orosz állam nevében. Jelenleg Oroszországban tartózkodhatnak, azonban Nagy-Britanniának nincs kiadatási szerződése Oroszországgal.