Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,92 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,06 Ft
Bitcoin
62,961 $

Újabb „hihetetlen” TikTok-videó borzolja a kedélyeket: lehet, hogy eddig rosszul használtuk a mikrót?

Egy TikTok-videó vírusszerűen kezdett el terjedni, miután egy felhasználó „felfedte a helyes módját” az ételek mikróban való újramelegítésének – és ezek alapján sokan egész életükben a rossz módszert használták.

Fotó: Unsplash/Erik Mclean
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A nő, aki a Tanya Home Inspo néven van fent, ezreket sokkolt, miután megosztotta az „észbontó” videót. A londoni NHS dolgozója szerint a mikrohullámú sütő leghatékonyabb használatának módja az, ha az ételt az üvegtányér szélére helyezzük, nem pedig a közepére.

A videóban egy tárolóedényt helyezett az étellel a forgó tányér szélére, majd visszacsukta a mikró ajtaját. Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

„Tudjátok, amikor újra felmelegítjük az ételt, és egyes részei elég forróak ahhoz, hogy megégessék a szánkat, egy része pedig még mindig fagyott. Nos, ez azért történik, mert az ételnek valójában nem a tányér közepén kellene lennie, hanem a szélén, hogy valóban körbe tudjon forogni és egyenletesen melegedjen meg”

– mondta a videóban.

Tanya úgy döntött, hogy maga is kipróbálja a hacket, miután megnézett egy másik TikTok-videót, és úgy érezte, hogy ez az a „hack, amit bárcsak hamarabb tudtunk volna”. Miután megosztotta a videót 190 ezer TikTok-követőjével, a videó elég gyorsan vírusként terjedt az interneten, és azóta több mint 85 ezerszer nézték meg.

@tanyahomeinspo

Microwave Hack #tanyahomeinspo #fyp #microwavehacks #cookinghacks #homehacks #microwave #lifehack

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

„Én vagyok az egyetlen, aki eldobta az agyát ettől?”

– írta az egyik felhasználó, de mások is ugyanennyire meglepődtek.

Ahogy azt a Daily Mail is írja, míg sokakat lenyűgözött a videó, mások észrevettek egy hibát a gépezetben, és megkérdőjelezték, hogy mégis mi a teendő akkor, ha mondjuk egy nagy tányérnyi ételt szeretnél megmelegíteni, nem pedig egy műanyag tárolódobozt. Kétségkívül, nem ez lett az évszázad felfedezése.