Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,88 Ft
Euró
390,42 Ft
Font
456,49 Ft
Bitcoin
61,785 $

A magyarok többsége újabb szigorításokra számít a negyedik hullám alatt

A legfrissebb kutatásokból kiderül, hogy ősszel a magyarok többsége újabb szigorításokat vár a járvány új hulláma miatt.

Fotó: Unsplash/Mika Baumeister
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A koronavírus-járvány negyedik hullámához közeledve a magyarok döntő többsége arra számít, hogy újra elő kell venni a védettségi igazolványt. A Pulzus Kutató friss, a Napi kérésére végzett reprezentatív felméréséből kiderül, hogy a megkérdezettek 80 százaléka szerint a mozikban, az éttermekben és a hotelekben is szükség lesz rá – írja az Index.

A jelenlegi védekezési szabályok értelmében a maszkhasználat csak a kórházakban és a szociális intézményekben kötelező, de a virológusok próbálják felhívni a lakosság figyelmét, hogy ez a magatartás veszélyes annak fényében, hogy sokan még csak az első oltást, vagy azt sem kapták meg. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A fiatalok, a budapestiek és a diplomások nagyobb arányban mondták, hogy őszre várják az újabb korlátozásokat. A július végi enyhítés a családi és magánrendezvények megengedett létszámát 50-ről 100 főre emelte, a lakodalmakét pedig 200-ról 400-ra. A védettségi igazolványra jelenleg sportrendezvényeken, zenés és táncos eseményeken, zárt térben vagy 500 főt meghaladó, szabadtéri rendezvények esetén van szükség.