Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,903 $

Elnézést kért a spanyol köztévé, amiért szakkommentátoruk rasszista megjegyzést tett a Real új igazolására

A televízió szerint „tiszteletlen volt” az adásba behallatszó beszólás és már a szakkommentátor, Lorena González is nagyon bánja, amit tett.

Forrás: Real Madrid / Twitter
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A spanyol állami televízió pénteken közleményben ítélte el egyik meghívott szakkommentátoruk megjegyzését, amelyet a Real Madrid új igazolásának, Eduardo Camavingának a bemutatóján ejtett meg.

A szerdai közvetítésen Lorena González elemző hitte azt, nem fog az adásba szűrődni, ahogy azt mondja: „Ez a srác feketébb, mint az öltönye.” Tévedett. Az AP-re hivatkozó VOA azt írja, az RTVE szerint González kommentárja „tiszteletlen volt és nem méltó egy közszolgálati csatornához”, és elnézést kértek a játékostól. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

González, aki a televízió rendszeres vendége, közösségi médiában kiadott közleményében kért bocsánatot, vagy legalábbis megpróbálta:

„A kommentárom, mely nem a játékos iránti rosszindulatból született, meglehetősen szerencsétlen volt. Bármilyen bőrszínű emberrel megtehettem volna ezt az összehasonlítást, azonban tudom, hogy érzékeny időket érünk, még ha kicsit túlpolitizáltak is a dolgok szerintem, a médiának hatalmas a felelőssége a rasszizmus és minden igaztalan egyenlőtlenség elleni küzdelemben. Bocsánatot szeretnék kérni mindenkitől, aki sértve érzi magát a kijelentésem miatt.”

Camavinga hatéves szerződést kötött a Real Madriddal, tavaly szeptember elején pedig a francia válogatottban is bemutatkozott.