Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,978 $

Lelőtt védett madarakkal kereskedett egy férfi

Többek között kitömött sárgarigót, fenyőrigót, jégmadarat, süvöltőt és szalakótát találtak annál a férfinál, aki fokozottan védett madárfajokkal seftelt.

...svg content...Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az érdi nyomozók vevőként jelentkeztek egy hirdetésre, amelyben ilyen védett madarak preparátumait kínálták eladásra. A  Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület figyelt fel az online ajánlatra – írta a Police.hu.

A hirdető a kisebb madarak darabjáért 20 ezer, a nagyobbakért 25 ezer forintot kért, ám kedvezményes 300 ezer forintért a teljes készletet egyben is áruba bocsátotta volna. Miközben a  védett fajok természetvédelmi értéke 25, illetve 50 ezer forint, a fokozottan védetteké pedig 100, illetve 500 ezer forint. Soron kívül A Real Madrid nagy bejelentést tett a Bajnokok Ligája megnyerését követően

A nyomozók üzletkötési szándékkal találkozót kértek az eladótól. A nő készséges volt,  szeptember 8-án délelőttre egyeztették a személyes megbeszélést, ám amikor a háza előtt a várt vásárlók helyett rendőrautó fékezett, nem mondhatni, hogy madarat lehetett volna vele fogatni.

A vásárlók az összes preparátumra igényt tartottak, ám fizetés helyett lefoglalták őket, az eladó ellen pedig természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Már megint balhé volt a BL-döntő előtt, több mint 50 ember letartóztatásra került

A Real Madrid győzelmével záruló BL-döntő előtt komoly összetűzés alakult ki a szurkolók és a rendfenntartók között.

Újabb magyar sportoló lesz ott az olimpián

Senánszky Petra 50 méter gyorson országos csúcsot ért el és teljesítette az olimpiai szintet a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán.